diumenge, 9 d’octubre del 2016

VA ARRIBAR EL GRAN DIA

Finalment...
Després de tres mesos a la muntanya -de colònies, com a vegades diem- ahir va ser el dia en què les nostres cabres van tornar cap a casa. Durant l'estiu, hem pujat un cop per setmana a veure-les, donar sal o curar-les si es dóna el cas. Normalment la pujada a muntanya es comparteix amb Andreu que puja a veure les seves ovelles, així que entre tots, es controla tot el bestiar petit de València. La resta d'explotacions del nostre poble són de vaca Bruna.
Joan, Pepe i Andreu, els pastors de València d'Àneu
Ahir però, un cop trobades les cabres es va iniciar el camí cap a casa. A partir d' avui tornarem a fer de pastors a diari, després de la treva estiuenca. 

A les 09 del matí Pepe ja va trobar el ramat i va començar el descens. No va ser un dia gens calurós, així que va ser més fàcil conduir el ramat. Mica en mica van passar collades i estanys. Va arribar  Joan acompanyat de Guillaume i van continuar fins a arribar al Port de la Bonaigua.  





Diferents moments de la baixada

Allà vam fer una estona de repòs general, d'omplir el pap i de gaudir del moment. Va ser també quan s'hi va afegeir la resta de la família i amics que faltaven. Alguns ja venen des de ben petits, com Cala, Artau, el Bru i la Gaia. Per d'altres ahir va ser la primera vegada que van poder acompanyar el ramat fins a València. 





Després de baixar el Port arriba el tros més perillós, ja que cal fer molta estona a la carretera i no s'hi val a badar. 




Però també és un tros amb moments de pausa, on el bestiar aprofita a menjar tranquil quan podem sortir de la carretera i seguir per trossets més boscosos o passar per vora el riu. 


A mitja tarda finalment van arribar a la granja,  així que ja podem dir oficialment que comencem temporada! 

Benvingudes a casa!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada