Volem compartir amb vosaltres les quotidianitats del nostre ramat de cabres pirenaiques i l'elaboració de formatges que duem a terme. Ens trobareu al c/del Castell de València dÀneu (Casa Metó). La nostra temporada va de finals de novembre a juny.
dissabte, 17 de desembre del 2016
ULTIMANT PREPARATIUS
Realment anem molt tard. A aquestes alçades comptàvem amb estar munyint i elaborant fa gairebé un mes. Per diverses raons, ho hem hagut d'anar endarrerint, però durant l'última setmana ens hem deixat la pell per a poder començar a fer formatges... demà!!!
I és que avui ha estat el primer dia de munyida. Hem fet molt poquets litres, que hem guardat refrigerats per a juntar-los amb els que fem demà i elaborar junta tota la quantitat.
Aquests dies anirem una mica de bòlid entre l'inici de la temporada formatgera i l'apogeu de la dels cabrits. Són poquets dies els que ens coincideix tot junt, però val la pena!
Un dels motius principals pels quals hem hagut d'anar ajornant aquest moment ha estat el canvi de terra que hem hagut de fer al pis de dalt (zona formatgeria, oreig i cambra maduració) ja que el que teníem -tot i ser nou- s'estava malmetent. Hem acabat enrajolant tota la zona i això ha comportat haver de fer una neteja i desinfecció a l'alçada de les circumstàncies.
Ara però ja ho tenim tot a punt per a demà... Ben aviat podreu tornar a menjar mató i formatge tou de Girola!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada