divendres, 6 de gener del 2017

COMENCEM L'ANY A BON RITME

L'última entrada va ser abans de començar festes. Tal i com us havíem avançat, els dies previs a Nadal i fins a Cap d'Any van ser de bojos. Se'ns va ajuntar l'època forta del cabrit amb els primers dies de munyida i elaboració de formatges i matons.
Amb l'any nou comencem una nova rutina, dura i engrescadora. Encara estem aprenent a organitzar-nos, sobretot amb els tempos del formatge que són els més delicats. Com a mínim les cabres estan més acostumades a que les munyim que no pas l'any passat i les rutines a la granja ja estan establertes.
Tenim una nova incorporació a l'equip, l'Ovidi, que ve a fer les pràctiques de l'escola de pastor. Estarà dos mesos amb nosaltres compartint les tasques típiques del nostre maneig: munyir, donar menjar, elaborar i afinar formatges, anar a pasturar amb les cabres...



Ara ja fa uns dies que hem començat a vendre matons (també es poden tastar al Burgerplatz d'Espot i al Restaurant el Gerber d'Esterri d'Àneu) i molt aviat arribaran els primers formatges, que estan madurant a la cambra de maduració.

Quines ganes de tastar-los!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada