Ara que encarem la recta final de la nostra temporada, volem compartir amb vosaltres aquestes receptes ideades per la Cristina Simó... només de llegir-les fan venir salivera! Moltes gràcies, Cristina!!
Torre de Torre Blanca |
Entrepà de Torre Blanca, golden i avellanes, amb oli extra verge de la Conca de Tremp
És important el format del pa : per anar bé ha de ser una flauta o una xapata, cruixent i amb no
gaire molla.
Primer posar oli al pa. Es recomana que sigui de la Conca de Tremp o en tot cas oli extra verge
d’oliva suau (evitar els més amargants). La sal és optativa, al gust.
Després poseu poma Golden ecològica sense pelar, ben neta, a llenques molt primes.
Al damunt poseu-hi el formatge que calgui per damunt de la poma.
A part haureu picat avellanes en un morter. No cal que n’hagueu fet farina! Que quedin
trossets petits que posareu per damunt del formatge.
I per acabar, una altra capa de poma.
Torrada de Torre Blanca amb albergínia escalivada i olives negres
Agafeu una llesca de pa de pagès. Quan més bo sigui el pa, millor serà el conjunt. Torreu-lo una
mica, que a penes agafi color. El suficient per a que estigui més consistent però no tant com
per a que es trenqui fàcilment i mani massa el gust de torrat.
A damunt hi poseu unes bones tires d’albergínia, escalivada i amanida amb oli i sal. A sobre hi
poseu formatge al gust, unes quantes olives negres (de les mortes) sense pinyol, una mica
d’orenga (o farigola, o sajolida, o ...) una mica de no res d’oli i ho poseu un moment al
gratinador del forn. Només lo just per a que el formatge i l’albergínia agafin una mica de
temperatura.
Podeu fer la mateixa recepta amb ceba, tomata, pebrot verd, pebrot vermell o carbassó (d’un
en un! o hi hauria massa barreja de gustos).
Per a llepar-se'n els dits! |
Macedònia de fruita i formatge Torre Blanca
Es recomana que la fruita sigui ecològica i de proximitat i que el formatge Torre Blanca es trobi
en un estatge poc madur.
Talleu a daus petits una poma Golden amb pell, una pera de Lleida (també amb pell, si no us
desagrada) i ho poseu en un bol. Trieu grans de raïm moscatell de la mida dels daus de poma i
pera i els hi poseu també.
Talleu uns quants daus de formatge i els hi afegiu. Si us agrada el sèsam, torreu una mica unes
quantes llavors i ho barregeu tot plegat.
Es recomana servir amb una copeta de vi ranci.
Suggeriments:
Els formatges de Girola són un molt bon condiment. En podeu posar:
- A damunt la verdura calenta, junt amb l’oli.
- Una mica dins les carxofes al forn, 5 minuts abans de treure-les.
- A les pizzes
- Als rissotos
- A les truites de tonyina, de patata, de carxofa. O només de formatge!
- Com a formatge de qualsevol gratinat
- Un biquini de Torre Blanca amb pernil del país
- Amb codonyat
Quan més l’utilitzeu, més idees us vindran al cap!
Després de tot això, només ens queda que desitjar-vos BON PROFIT!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada