dimecres, 16 de novembre del 2016

PECULIARITATS DELS CABRITS D'AQUEST ANY

La paridera gran es va acabar fa uns dies. No ha estat un any tan bo com d'altres vegades. A més, estem tenint molts problemes amb els braguers de les mares que per culpa de la sequera es van fer malbè durant l'últim mes a muntanya. Això fa que a molts cabrits els costi popar i haguem de munyir a mà per buidar la mare i donar la llet amb biberó als cabrits. Esperem que de cara a començar a munyir d'aquí a poc, haguem pogut solucionar alguns dels braguers malmesos, però lamentablement, moltes cabres -especialment les més velles- les haurem de "rebuiar"...

Per sort hi ha dies en què tenim una ajuda inestimable
De cara a la producció de cabrit, però, tots els esforços estan valent la pena. Comencem a tenir moltes comandes de cara al desembre i gener, coincidint amb el pont de la Puríssima i les festes de Nadal. Estem contents de poder oferir un cabrit d'altíssima qualitat. No només la raça és eminentment càrnia, sinó que a més, durant la gestació les cabres han passat el temps a la muntanya, en llibertat. A més a més, els cabrits estan amb les mares fins al moment del sacrifici i no estan criats a base de llet en pols.







El sacrifici es duu a terme a l'escorxador de Sort, i des de fa poc hem legalitzat una sala de desfer on podem manipular i tallar el cabrit podent-nos adaptar a les exigències de qui l'hagi de cuinar. Hi ha qui el vol tot sencer o partit pel mig i hi ha qui el vol tot tallat per a arrebossar. Entremig, tot un ampli ventall de possibilitats a les quals podem adaptar-nos. Ja heu fet la vostra comanda per a aquest Nadal?

Pepe en plena acció a la sala de desfer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada