dilluns, 8 d’octubre del 2018

NOU CATÀLEG DE PRODUCTORS/ES I ARTESANS/ES DEL PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU

Dimarts passat vam assistir a la presentació del nou catàleg de productors/es i artesans/es de la zona del Parc Natural de l'Alt Pirineu. L'últim s'havia editat durant el 2015 i a més a més, s'hi ha integrat productors i artesans del Baix Pallars, que engloba zones de l'espai Xarxa Natura 2000 i EIN Alt Pirineu (gestionat també pel PNAP).
Imatge parcial de la portada en català
Aquí us deixo part de la descripció del catàleg realitzada pel mateix departament:
...el material presenta, per una cara, el cens dels productors i artesans del Parc, acompanyat d’un mapa de localització de cadascun d’ells. També indica quins d’aquests productors o artesans disposen d’algun distintiu de qualitat, i hi inclou explicacions sobre el valor afegit que aporten els productes amb aquests distintius al territori i al Parc Natural. A l’altra cara, hi figura el programa de visites als tallers, obradors i explotacions, on s’hi inclouen propostes  diverses com tastos, visites guiades (...). El catàleg s’ha editat en català, castellà i francès i inclou 75 productors i artesans i 32 experiències. (...) La producció artesanal i agroalimentària és un element clau del Parc Natural, donat que contribueix a la conservació dels espais naturals, preserva els coneixements tradicionals i els oficis locals, alhora que esdevé una activitat econòmica sostenible, gràcies a la qual aquest és un espai viu i dinàmic. En un moment en què el visitant cada vegada valora més la descoberta de l’entorn que visita i la manera de fer i de viure-hi, aquestes  visites poden donar un valor afegit a l’oferta turística actual, ja sigui com a activitats incloses en paquets turístics, com a oferta associada a allotjaments, o com a complement d’altres activitats d’oci. 
Aquesta és una acció realitzada amb el suport de la Generalitat de Catalunya, cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i executada per l'empresa Raiels, iniciatives que arrelen. 

Nosaltres hem començat ofertant una activitat destinada -sobretot a famílies amb canalla petita- durant els dissabtes del mes de novembre a les 17:00. Es tracta de venir a la granja i poder conèixer i interactuar amb els cabrits que comptaran pocs dies de vida. 






Si hi esteu interessats cal que reserveu al 658326437. Us hi esperem!
Ah! I aquí hi trobareu l'enllaç al catàleg en català, castellà i francès:

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/03-10-2018_Presentacio-cataleg-productors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada