diumenge, 16 d’octubre del 2016

LA POBLACIÓ AUGMENTA A BON RITME

Avui, una setmana després del primer part, ja tenim a la granja una quarentena de cabrits!
L'embaràs de les cabres dura cinc mesos aproximadament. Vam donar els mascles l'onze de maig, així que la natura ha fet el seu curs i aquestes setmanes, si tot va bé, en veurem arribar encara molts més!

Vila tot just havent donat a llum dos mascles
Durant els primers dies és normal haver d'ajudar alguns cabrits a popar de les seves mares, fins que agafen pràctica. També ens trobem amb cabres bessoneres que no fan prou llet per a les dues cries i cal ajudar als petits amb llet d'altres mares que van més sobrades.

Amb el biberó
A diferència d'altres explotacions, sovint molt més grans i que prioritzen l'obtenció de llet, nosaltres no apartem els cabrits de les mares al néixer. Ens interessa produir un cabrit de qualitat i ens agrada que siguin les mares les que alleten als cabrits i no màquines nodrisses artificials de llet en pols. Això comporta molta més feina que -evidentment- no es pot mecanitzar.

Les cabres surten cada dia -si el temps ho permet- a pasturar durant quatre o cinc hores. És curiós constatar com quantes més cabres mares hi hagi, més pressa tindran a l'hora de tornar cap a casa. El bestiar baciu en canvi, no en té tanta, de pressa!
Quan les mares arriben de pasturar tota la tarda es produeix el retrobament mares-fills i encara que sembli mentida, sovint cal ajudar alguns cabrits a trobar les seves mares i assegurar-se que mengin correctament.

Cabres de tornada cap a la granja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada