dilluns, 22 de maig del 2017

TOT COMENÇA I TOT ACABA

Amb l'arribada del maig han proliferat els canvis a la nostra explotació. D'entrada, l'u de maig va ser el primer dia que no vam munyir iniciant així el període d'assecatge del ramat. Les cabres s'han adaptat ràpidament al nou ritme i han començat a disminuir la seva producció de llet, així que també estem baixant exponencialment la nostra producció de formatges -dels que queden pocs dies de producció- i de mató -del qual ja donem la temporada per acabada-.

Paral·lelament durant la segona setmana de maig vam introduir la meitat dels bocs per tal de provocar el zel entre el ramat i al cap d'uns dies l'altra meitat i ara ja hem assistit a diverses cubricions i podem afirmar que les hormones estan a tope!







Ens interessa que les cubricions tinguin lloc durant mitjans de maig per tal d'aconseguir que neixin el màxim nombre de cabrits durant l'octubre i tenir-los a punt per a l'època nadalenca. Així doncs s'estan iniciant les gestacions i s'estan acabant les elaboracions... tot comença i tot acaba... A Girola fem les temporades curtes, però creiem respectar el cicle natural de la nostra explotació, donant molta importància al descans de la cabra durant la gestació i essent fidels a les pastures d'alta muntanya durant l'estiu. 

dilluns, 24 d’abril del 2017

SORPRESA A CAMPLLONG

Ahir 23 d'abril es va celebrar a Campllong (Gironès) el 35è concurs de treball monogràfic de ramat i gos d'atura català. Feia uns dies, Joan havia decidit de presentar-s'hi amb Pastora, la seva gossa d'atura catalana que ara té 4 anys, així que després d'unes quantes hores de cotxe, va arribar allà el dissabte a la tarda.


Diumenge al matí començaven les dues proves amb gos d'atura. Era la primera vegada que Joan i Pastora anaven a un concurs de gossos, així que els nervis no jugaven a favor. Però la veritat és que Pastora i jo no ens entenem, però amb Pepe i sobretot amb Joan treballa a la perfecció. Aquí teniu un vídeo que vam penjar fa uns dies al facebook:

https://www.facebook.com/pepe.rosellbarba/videos/773266279509172/

Amb aquesta bona entesa, Joan va superar la primera prova fent un bon temps i va aconseguir passar a la segona ronda.



Joan i Pastora van anar sumant punts entre una ronda i una altra i la sorpresa va arribar quan es va anunciar el nom del guanyador: Joan Rosell!!!


Enhorabona Joan! A continuar treballant i creient en la feina que fas! A València estem molt orgullosos de tu i de Pastora!


dimarts, 7 de març del 2017

JA FA UN ANY QUE VAM ESTRENAR FORMATGERIA!

A Girola estem d'aniversari!
Justament fa un any, al març del 2016 vam acabar les obres i instal·lacions de la formatgeria i la sala de desfer que havien començat a l'agost del 2015. Tot i estrenar-la a final de temporada va ser un luxe poder veure el nostre somni fet realitat.

L'aventura va ser llarga (i sovint desesperant)... Set mesos entre desfer part de l'edifici, adequar-lo a les alçades obligatòries, pujar parets, instal·lacions, panells alimentaris, maquinàries diverses... Però mica en mica va anar agafant forma i finalment el vam poder estrenar!
Però... voleu fer un cop d'ull a com va anar evolucionant tot plegat??


Aquí va un vídeo de l'evolució exterior:



I aquí de l'interior:



Que per molts anys ho puguem gaudir!!