dimecres, 12 de juny del 2019

LES NOVETATS FORMATGERES D'ENGUANY

Ja veieu que aquest any hem tingut el blog molt abandonat. Això és, en realitat, una bona notícia. Significa que hem estat moooooolt enfeinats!! Ara us explicarem perquè...
Enguany hem estat munyint una mica més de llet que l'any passat cosa que ens ha permès continuar jugant amb els paràmetres de l'elaboració de formatges per tal de poder-vos oferir productes nous. Retocant aquí i allà hem acabat trobant el punt a dos formatges que ja vam començar a buscar durant l'any passat.
El primer es diu Tarraquet.  Un formatge premsat d'uns 2-3 mesos de maduració. De crosta fosca i interior blanc, gust suau i aroma de bosc.
Tarraquets a Fira d'Arrós


A punt per menjar


Recent desemmotllat
Per altra banda hem consolidat el nostre Atzur. De crosta suau i interior amb Penicillium Rocheforti desenvolupant-se per donar el gust característic dels formatges blaus. Suau en boca, ben maridat amb un bon vi negre amb aromes afruitats.


La crosta de l'Atzur

Interior florit
I com sempre hem continuat amb l'elaboració de matons i formatges tous fets amb tot l'amor en aquest petit racó de món! La família de formatges ha augmentat i n'estem molt contents!!!



Part de la família de formagtes de Girola

Aquesta temporada ja no en farem més, estem assecant el ramat amb la vista posada ja a la muntanya. Però fins a mitjan d'estiu encara podreu trobar -si teniu sort- Atzurs i Tarraquets a la nostra formatgeria! Ja sabeu que tenim una temporada curta però intensa!
No badeu!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada