dilluns, 22 de maig del 2017

TOT COMENÇA I TOT ACABA

Amb l'arribada del maig han proliferat els canvis a la nostra explotació. D'entrada, l'u de maig va ser el primer dia que no vam munyir iniciant així el període d'assecatge del ramat. Les cabres s'han adaptat ràpidament al nou ritme i han començat a disminuir la seva producció de llet, així que també estem baixant exponencialment la nostra producció de formatges -dels que queden pocs dies de producció- i de mató -del qual ja donem la temporada per acabada-.

Paral·lelament durant la segona setmana de maig vam introduir la meitat dels bocs per tal de provocar el zel entre el ramat i al cap d'uns dies l'altra meitat i ara ja hem assistit a diverses cubricions i podem afirmar que les hormones estan a tope!







Ens interessa que les cubricions tinguin lloc durant mitjans de maig per tal d'aconseguir que neixin el màxim nombre de cabrits durant l'octubre i tenir-los a punt per a l'època nadalenca. Així doncs s'estan iniciant les gestacions i s'estan acabant les elaboracions... tot comença i tot acaba... A Girola fem les temporades curtes, però creiem respectar el cicle natural de la nostra explotació, donant molta importància al descans de la cabra durant la gestació i essent fidels a les pastures d'alta muntanya durant l'estiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada