Enllaços

dimecres, 16 de novembre del 2016

PECULIARITATS DELS CABRITS D'AQUEST ANY

La paridera gran es va acabar fa uns dies. No ha estat un any tan bo com d'altres vegades. A més, estem tenint molts problemes amb els braguers de les mares que per culpa de la sequera es van fer malbè durant l'últim mes a muntanya. Això fa que a molts cabrits els costi popar i haguem de munyir a mà per buidar la mare i donar la llet amb biberó als cabrits. Esperem que de cara a començar a munyir d'aquí a poc, haguem pogut solucionar alguns dels braguers malmesos, però lamentablement, moltes cabres -especialment les més velles- les haurem de "rebuiar"...

Per sort hi ha dies en què tenim una ajuda inestimable
De cara a la producció de cabrit, però, tots els esforços estan valent la pena. Comencem a tenir moltes comandes de cara al desembre i gener, coincidint amb el pont de la Puríssima i les festes de Nadal. Estem contents de poder oferir un cabrit d'altíssima qualitat. No només la raça és eminentment càrnia, sinó que a més, durant la gestació les cabres han passat el temps a la muntanya, en llibertat. A més a més, els cabrits estan amb les mares fins al moment del sacrifici i no estan criats a base de llet en pols.







El sacrifici es duu a terme a l'escorxador de Sort, i des de fa poc hem legalitzat una sala de desfer on podem manipular i tallar el cabrit podent-nos adaptar a les exigències de qui l'hagi de cuinar. Hi ha qui el vol tot sencer o partit pel mig i hi ha qui el vol tot tallat per a arrebossar. Entremig, tot un ampli ventall de possibilitats a les quals podem adaptar-nos. Ja heu fet la vostra comanda per a aquest Nadal?

Pepe en plena acció a la sala de desfer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada